Skip to main content

Tilskud til tandbehandling

Her på klinikken arbejder vi i overensstemmelse med den aftale, der foreligger mellem Dansk Tandlægeforening og Regionernes Lønnings- og Takstnævn. Langt de fleste behandlinger er omfattet af denne aftale. Tilskuddet fra Regionernes Lønnings- og Takstnævn fratrækkes automatisk på regningen og bliver udspecificeret herpå.

Sygeforsikringen “Danmark”

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, er der yderligere mulighed for at få tilskud. De tilskudsberettigede behandlinger og tilskuddets størrelse kan du læse mere om på Sygeforsikring Danmarks hjemmeside: www.sygeforsikring.dk.

Er du medlem af Sygeforsikringen Danmark, skal du blot meddele det i receptionen, så bliver dine oplysninger automatisk sendt videre til Sygeforsikring Danmark, og du vil efterfølgende få refunderet en del af din regning derfra.

Periodontitis illustration

Andre tilskudsmuligheder

Finansforbundet

Finansforbundet har indgået en aftale med TRYG forsikring, som sikrer en god dækning af nødvendig behandling. Efter endt behandling sender patienten regningen til forsikringsselskabet.

Der er ved at komme flere andre forsikringsmuligheder på markedet, mest i forbindelse med ansættelse på større virksomheder. Vi følger med i hvordan dette vil udvikle sig fremover.

16 til 17 årige

Alle 16 og 17-årige har fuld valgfrihed mellem behandling i privat praksis eller på en kommunal klinik. Behandlingen her på klinikken er gratis, og vi anbefaler kontrolbesøg her, mens det er gratis, for at lette overgangen til ungdomstandplejen.

18 til 21 årige

Fra medio 2022 vil alle unge mellem 18 og 21 år blive tilbudt gratis tandpleje. De unge vælge selv om de vil gå hos en privatpraktiserende tandlæge eller hos den kommunale børne- og ungdomstandpleje.

Ordningen indfases trinvist fra 2022 til 2025:

2022: 18 årige vil blive tilbudt gratis tandpleje
2023: 18-19 årige vil blive tilbudt gratis tandpleje
2024: 18-20 årige vil blive tilbudt gratis tandpleje
2025: 18-21 årige vil blive tilbudt gratis tandpleje

Du kan læse mere om ordningern på Tandlægeforeningens hjemmeside.

22 til 25 årige

Denne gruppe satser vi meget på at få til at gå regelmæssigt til tandlæge. Derfor er der større tilskud til de regelmæssige undersøgelser til de 22 – 25-årige, så de kan få nogle gode vaner og beholde de resultater, der er opnået i børne- og ungdomstandplejen.

Mere end hver 3. har fra den kommunale tandpleje et eller flere huller under forbyggende behandling. De skal kontrolleres årligt, for at fange dem, som udvikler sig, inden de bliver så store, at det ender med en rodbehandling. Man kan ikke selv mærke, hvis noget er ved at gå galt!

Et eftersyn koster kun 100,- kr., så det er til at finde i ethvert budget. Skal der også fjernes tandsten, skal der lægges 215,- kr. oven i. 2 røntgenbilleder, som normalt tages med 2-4 års mellemrum koster 202,- kr.

FOREBYGGENDE TANDPLEJE ER BILLIG!

Voksne

Langt de fleste går i dag regelmæssigt til tandlæge, og det er også det, vi anbefaler.

De undersøgelser, der foretages ud over en gang om året, er billigere, ligesom de kontrol røntgenbilleder, der optages i forbindelse med regelmæssig tandpleje, får et større tilskud. Det interval, den enkelte patient skal gå til kontrol efter, er forskelligt afhængig af, om man tit får huller i tænderne eller f.eks. har periodontitis.

Pensionister

Gennem § 17 i pensionsloven kan der søges om hel eller delvis betaling fra Kommunen. Fremgangsmåden er forskellig afhængig af hvilken kommune, man bor i, og resultatet afhænger af ens personlige forhold.

Vi hjælper gerne med ansøgningen.

Kontanthjælpsmodtagere

Også her er der mulighed for hjælp til behandlingen, og vi er vant til at hjælpe med de nødvendige papirer, som skal sendes til sundhedsafdelingen hos de enkelte kommuner. Husk dog, at første undersøgelse og røntgenbilleder skal afregnes direkte med os.

I 2018 er der mulighed for at få et behandlingsforløb på op til 10.000 med betydelig hjælp fra kommunen. Også behandlinger over 10.000 er det muligt at få tilskud til.

Periodontitis illustration

Priser

Hvad koster en behandlinger hos tandlægen?
Se vores priser på de faste og frie ydelser

Finansiering af din tandbehandling

Vi kan tilbyde dig finansiering af din tandbehandling